Harckocsik Budapesten: A Mayday filmforgatás miatt

Az előző hétvégén Budapesten, a Hősök terén harckocsik és egyéb katonai járművek jelentek meg, amelyek a Ryan Reynolds főszereplésével készülő Mayday című hidegháborús akciófilm forgatásához voltak szükségesek.

Szombaton és vasárnap több fotó is felkerült a közösségi médiába, amelyeken a Hősök terén és annak környékén különböző katonai eszközök láthatók voltak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) már a múlt héten figyelmeztetett, hogy a filmforgatás miatt változik a közlekedés a Hősök terén és környékén, beleértve a kisföldalatti közlekedését is.

A BKK nem részletezte, hogy melyik filmről van szó, de a Tények információi szerint a Mayday című produkció forgatása zajlott a helyszínen. A forgatáshoz szükség volt szovjet tankokra és egyéb harcjárművekre, sőt, állítólag egy méretes rakétát is megfigyelhettek a budapestiek.

A forgatásról vasárnap este egy videó is megjelent a YouTube-on, amely további betekintést engedett a produkció kulisszái mögé. Ryan Reynolds és családja, köztük felesége, Blake Lively és közös gyermekeik várhatóan egy hónapot töltenek a magyar fővárosban a forgatás kapcsán.