Debrecenben indult el a világ első viccrádiója

Debrecen városában elindult a Röhej Rádió, amely állítólag a világ első olyan rádiója, amely kizárólag vicceket sugároz. A rádió műsora egyszerűen csak viccekből áll, amelyeket egy ember vagy mesterséges intelligencia olvas fel. A felolvasó emberi mivoltát apró zajok, mint például egy egérkattintás vagy halk fészkelődés árulják el.

A mesterséges intelligencia által felolvasott viccek gépies hangon csendülnek fel, és olykor egy viccet többféle változatban is elmondanak. A rádióban hallható viccek között szerepelnek Chuck Norris viccek és a "Fordított viccek" rovat is, ahol a vicceket visszafelé mesélik el. Azonban semmilyen hangeffekt, taps vagy nevetés nem kíséri őket, csupán a felolvasó emberi zajai hallhatóak.

A Röhej Rádióban nincsenek időjárás-jelentések, hírek vagy útinformációk, csupán reklámok szakítják meg a vicceket. Ezek között szerepel Keserű Tomi humoros vőfélyi szolgáltatásainak hirdetése is, mint például az I. Debreceni Cicás Lagzi.

A rádió hallgatása során a szerző észrevette, hogy a műsor hallgatása közben csökkennek az agyi képességei, és zavart érzett térbeli tájékozódásában. A rádió kikapcsolása után azonban ezek a hatások megszűntek.

A Röhej Rádió hallgatásával kapcsolatosan felmerült kérdések között szerepel, hogy vajon szabályozni kellene-e a műsor tartalmát, és hogy az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) foglalkozik-e majd a rádióval.

A Debrecen környéki közlekedési helyzet azonban nem mindig nevetésre ad okot. Hétfő délután egy baleset történt az M35-ös autópályán, ahol két, Budapest felől Debrecen irányába tartó jármű ütközött a 29-es kilométernél: egy személyautó ment neki egy platós kisteherautónak. A józsai pihenőhely előtt, Hajdúböszörmény és Debrecen között történt balesetben öten sérültek meg. A helyszínelés idején a forgalom a belső sávban haladt.