Révész Sándor kalandjai a nagyvilágban

Révész Sándor, a Piramis együttesből való kilépése után, egy luxushajón zenélt és bejárta a világot, ahol számos különleges helyzetbe került.

A TUI (Touristik Union International) hannoveri irodájával kötött szerződésük rendkívül kedvező feltételeket biztosított számára, ugyanis ugyanolyan színvonalú szobákban és ellátásban részesültek, mint a luxusvendégek. Révész Sándor és zenésztársai harminchat országban jártak, és a kikötések alkalmával szabadon felfedezhették az adott városokat. A hajó személyzete minden este tájékoztató lapokon keresztül informálta őket a következő napi kikötési helyről és a helyi veszélyekről, különösen Dél-Amerikában, ahol például Kolumbiában és Venezuelában figyelmeztetéseket is kaptak.

Kolumbiában egy alkalommal, amikor egy magaslatra másztak, hogy jobban láthassák a hajójukat, egy őrbódéra bukkantak, ahol kiderült, hogy az árusított termékek csak álca voltak, és valójában kokainültetvények őreivel találkoztak. Egy másik alkalommal, szintén Kolumbiában, egy tengerparti ház alkalmazottai engedélyezték neki, hogy beléphessen az udvarba, ahol később egy helyi lakos, Mono, korallt hozott fel neki a tengerből.

Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben, a helyi piac látványosságai között egy nő érzéki gesztusával hívta fel magára a figyelmet. Martinique szigetén pedig egy magányosan evező hölgy utasította el Révész lovagiasságát, jelezve, hogy egyedül hajózott át az Atlanti-óceán. Panamában, a San Blas szigetcsoporton, a helyi lakosok kókuszpálma alapú termékeinek készítését figyelhették meg, és emlékezetes volt számára egy karámban dagonyázó disznócsalád látványa is.

Révész Sándor élményei a világ különböző tájain nem csak a zenélésre korlátozódtak, hanem számos különleges és emlékezetes pillanatot is tartogattak számára, amelyeket önéletrajzi könyvében oszt meg az olvasókkal.