Papírvékony falak: Egy spanyol romantikus film értékelése

Ez a film csak azoknak lehet igazán érdekes, de legalábbis új élmény, akik nem látták a 2015-ben készült, Vakrandi című francia filmet. A Papírvékony falak című spanyol romantikus film a Netflixen ugyanis ennek remake-je. Szerethető, nézhető, elmesélhető.

A Vakrandi eredeti címe Kicsit, nagyon, vakon! volt, míg a spanyol változat Faltól falig néven futott, így a Papírvékony falak cím választása nem okozhat csalódást. A történet középpontjában Valentina, a zongoraművésznek készülő lány és David, a magányos csodabogár áll, akik egy zajos lakásban találják magukat szomszédokként.

Gyűlöletből születő romantika

A film alapkonfliktusa egyértelmű: Valentina és David találkozni fog egymással, de a kérdés az, hogy miként és mikor. Eleinte csak a falon keresztül kommunikálnak, majd próbálják úgy alakítani a napjaikat, hogy ne zavarják egymást. David tanácsokat is ad Valentinának a zongorázással kapcsolatban, ami tovább mélyíti a kapcsolatukat.

A történet során több konfliktus is felmerül, például amikor Valentina régi barátja visszatér az életébe, vagy amikor a lány egy légyottra kölcsönadja lakását, és David félreérti a helyzetet.

Színdarab a vásznon

A Papírvékony falak inkább színdarabnak tűnik, mint filmnek, kevés helyszínnel és a párbeszédekre épülő történettel. Az operatőri munka egyszerű, a zene pedig jól kiemeli a film hangulatát, de a film nem törekszik nagyobb edukációra vagy mély érzelmi hatásokra.

Patricia Font rendező a biztonságos úton maradt, és egy tipikus délutáni, matiné filmélményt hozott létre, amely szerethető, nézhető és egyszer elmesélhető.

Értékelés: 6 / 10

: Forrás: article-1