Osváth Zsolt új lángosozójának kritikája

Nem könnyű manapság a vendéglátós siker receptjét megtalálni Budapesten, de ha egy ismert influenszer, mint Osváth Zsolt a nevét adja egy helyhez, az már félsiker lehet. Osváth korábban már sikert aratott az unikornisos étteremmel, ahol szivárvány színű süteményekkel és kék, szarvacskás hamburgerekkel hódított, ami a Sziget Fesztivál egyik látványossága lett. Most új vállalkozásba kezdett, és egy nagymamás, magyaros tematikájú lángosozót nyitott a Wesselényi utcában, ami a turisták számára is vonzó lehet a bulinegyedben.

A lángos fogyasztása hagyományosan piacozáskor vagy a strandon történik, és több kísérlet is volt már arra, hogy különlegesebb környezetbe helyezzék, bár ez nem mindig tűnik értelmesnek. A MÁK mákos lángosa például hosszú ideje népszerű, ami azt mutatja, hogy van igény a hagyományostól eltérő lángosokra is.

A Nagyi lángos nevű helyiségbe Osváthék mindent belepakoltak, ami a magyaros giccstárban létezik, a dizájn erőltetett, de valahol tiszteletre méltó az a bátorság, amivel nem fogták vissza magukat. Az első 100 lángost ingyen adták az influenszer stílusban történt nyitáson, és a helyen palacsinta is kapható, bár az ára elég magas, 1290 forint.

A lángosok ára változó; a sima lángos 1190 forint, míg a feltétekkel megpakolt változatok, mint például a hagymás-csülkös, lecsós, pörköltes, már 3490 forintba kerülnek. A marhapörköltes lángost tesztelve kiderült, hogy bár a pörkölt és a lángos külön-külön nem rosszak, a kombináció erősen fokhagymás, és a lángos tömörebb, puhább verzió, nem ropogós.

A szerkesztőség tagjai megosztott véleményeket fogalmaztak meg a marhapörköltes lángossal kapcsolatban. Van, aki szerint túl sok a tészta, mások szerint a két étel nem illik össze, és vannak, akik másnaposság esetén elképzelhetőnek tartják a fogyasztását. Azonban egyetértés volt abban, hogy bár kipróbálásra érdekes lehet, nem valószínű, hogy valaki élete végéig többször választaná ezt a verziót.