Orbán Viktor: Karácsony Gergelynek bukovári van

Orbán Viktor miniszterelnök legújabb videójában méltatta Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltet és kifejtette véleményét arról, hogy Karácsony Gergely a legutóbbi öt évben nem csinált semmit, csak kötözködött a kormánnyal. Szerinte ezzel egy választást lehet nyerni, de ez a maximum.

Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégi budapesti kampányeseményen beszélt arról, hogy Karácsony Gergely elmúlt öt évének teljesítménye nem lesz elegendő a június 9-ei választáson való győzelemhez. "Ő egy dolgot tud, de azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal" – fogalmazott a kormányfő. Úgy véli, ebből csak egy darabig lehet megélni és maximum egyetlen választást lehet megnyerni vele. Hozzátette, hogy ha valaki öt évet kormányzott, előjönnek a problémák és meg lehet tőle kérdezni, hogy "mit tetszett csinálni?".

A miniszterelnök szerint a kérdés nem az, hogy Karácsony elbukja-e a választást, hanem az, hogy ki fogja megverni. Orbán Viktor dicsérte a Fidesz–KDNP jelöltjét, Szentkirályi Alexandrát, akit "kiváló jelöltnek" és keményen kampányolónak nevezett. Megjegyezte, hogy a választási küzdelem végén Karácsonynak "bukovári van".

"Teljesítmény nélkül nem lehet pozíciót birtokolni egy demokráciában" – véli a miniszterelnök, aki szerint Budapestnek új főpolgármesterre van szüksége. Orbán Viktor kifejtette, hogy a város többet érdemel, és több "kraft és lendület" van benne.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, a Bayer Showban trójai falónak nevezte Karácsony Gergelyt, és kritizálta, hogy szerinte a főpolgármester nem tett semmit, csak káoszt teremtett, a minimuszintet sem ugrotta meg, teljesítményével rajthoz sem állhatott volna. Úgy látja, hogy a budapestieknek elegük van a főpolgármester munkásságából, és az emberek látják, hogy Karácsony Gergely egy trójai faló, a gyomrában Gyurcsány Ferenc emberei lapulnak.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergelyt Dobrev Klárával kampányolni vitte vidékre, ami szerinte röhejes, és úgy véli, hogy a főpolgármesternek beosztják, hogy "Gergőke most uzsonnázik, utána irány Salgótarján, egy kis délutáni hajcsi, Tatabánya" és hogy "Őt viszik, nem megy, hanem viszik. Valószínűleg még a zoknijaiba is bele van írva, hogy bal, jobb, Salgótarján, Tatabánya és Gyurcsány Ferencék". A szokatlanul személyeskedő interjúban a másik kihívóról, Vitézy Dávidról nem esett szó.