Marozsán Fábián továbbjutott a Roland Garroson

Marozsán Fábián három játszmában győzte le Mihail Kukuskint, ezzel bejutott a Roland Garros tenisztorna 64 közé.

Marozsán Fábián magabiztos játékkal, három sima játszmában legyőzte a kazah Mihail Kukuskint a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A világranglistán 43. helyen álló magyar teniszező 3:2 után sorozatban három játékot nyert, és a második szettet is könnyedén, 6:2-re hozta. A harmadik szettben Marozsán továbbra is magabiztos maradt, kihasználva ellenfele hibáit, és bár négy bréklabdát hárítania kellett, a mérkőzés másfél óra alatt véget ért.

Marozsán a győzelem után elmondta, hogy bár a Grand Slam-tornákon nincsenek könnyű meccsek, ez a találkozó mégis simábbnak tűnt a vártnál. Kiemelte, hogy Kukuskin rutinos játékos, aki három győztes selejtező meccs után lépett vele szembe, és a fonákjával régen végigverte a világot, ami neki sem volt a legkellemesebb. Marozsán hozzátette, hogy edzője, Balázs György korábbi összecsapásaiból értékes tanácsokat kapott, amelyek segítségével hatékonyan kihasználta a kazah teniszező gyenge pontjait és felgyorsult, ezáltal jobban ritörnözött.

A következő körben a tizedik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov vár Marozsánra. A magyar játékos szerint Dimitrovval szemben még magabiztosabbnak és stabilabbnak kell lennie, és bár a bolgár nem elsősorban salakpályás játékos, jelenlegi formája miatt az egyik favoritnak tekinthető. Marozsán két napot kap a felkészülésre, és nagyon várja a találkozót, ahol szeretne a centerpályán legalább egy-két szettet nyerni Dimitrovval szemben, és biztos, hogy magával ragadja majd a hangulat.

A Roland Garros további magyar érdekeltségű mérkőzésein hétfőn Fucsovics Márton a kilencedikként rangsorolt görög Sztefanosz Cicipasszal, Udvardy Panna pedig a huszadik helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával mérkőzik.

Roland Garros 1. forduló (a 64 közé jutásért), férfi egyes:
Marozsán Fábián-Mihail Kukuskin (kazah) 6:2, 6:2, 6:3

női egyes:
Katerina Siniakova (cseh, 32.)-Gálfi Dalma 7:5, 7:6 (7-3)