Irtózatos feszültség van a vidéki városokban

Magyar Péter szerint jelentős feszültség tapasztalható a vidéki városokban, amit egy 74 perces, vágatlan interjú során fejtett ki részletesen.

A beszélgetés során több témát is érintettek, melyek közül a cikk hét különböző témakört emel ki. Ezek a témák részleteiben nem kerültek kifejtésre a cikkben, azonban a hivatkozott interjúban Magyar Péter valószínűleg részletesen beszélt ezekről a kérdésekről. Az interjú hossza és a vágatlan formátum rámutat arra, hogy a beszélgetés alapos és mélyreható volt, ami lehetőséget adott a témák minden oldalról történő megvilágítására.

Ezzel párhuzamosan Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke is nyilatkozott egy interjúban, ahol kifejtette, hogy bár személyesen is találkozott már Magyar Péterrel és a vita szabályait egyeztették, továbbra is várja tőle a magyarázatot, hogy miért nem áll ki ellene vitára. Vona szerint eddig csak ürügyeket kapott, nem magyarázatokat .

Vona Gábor a Magyar Péter-jelenséget is elemezte, kiemelve, hogy "nagyon keveset tudunk még róla", és hogy a politikus hirtelen jött népszerűsége nem irigylésre méltó, hiszen ő maga is átélte ezt a helyzetet 2009-2010 környékén, és tudja, hogy sok hibát lehet elkövetni, ha nincs megágyazva egy szervezetnek .

A Második Reformkor elnöke szerint az ellenzéki pártoknak tudniuk kell, hogy a kegyelmi botránnyal új időszak kezdődött, és bár a 2RK könnyen jobboldalinak tűnhet, mivel ő egy volt radikális jobboldali pártnak volt az elnöke, a közösség valójában nem jobboldali. Vona Gábor hozzátette, hogy van miért bocsánatot kérnie politikai múltjáért, és ha kell, újra és újra meg is teszi .

Azonban nem minden esemény zökkenőmentes Magyar Péter körül. Legutóbbi tatabányai rendezvénye előtt és után például egy kávézóban történt incidens kapcsán felmerült a kérdés, hogy vajon lesznek-e még hasonló balhék a politikus rendezvényein. A kávézóba állítólag azért nem engedtek be embereket, mert a tiszta párt aktivistái voltak, és erre az öltözékük is utalt. A rendezvény után a kávézóhoz mentek a szimpatizánsok, és némi tumultus keletkezett, amely során egy ablaküveg is berepedt. Magyar Péter szerint azonban nem történt semmi különös, és később a tulajdonos és Magyar csapata közötti megbeszélés is megtörtént, bár a sajtó felkapta az eseményeket. Magyar Péter rendezvényei általában békések szoktak lenni, így a történtek meglepőek voltak a közvélemény számára .