Egy csigalassú szlovén és egy laposföldhívő indián az év szenzációjának kapujában

A Dallas Mavericks, a nyugati főcsoport ötödik helyéről indulva, sorra győzte le ellenfeleit a playoffban, és most már csak egyetlen győzelemre van a nagydöntőtől. A csapat sikereit Luka Doncic és Kyrie Irving vezérli, akik a legutóbbi meccsen is brillíroztak.

A Mavericks a Los Angeles Clipperst és az Oklahoma City Thundert is legyőzte, és jelenleg 3–0-s vezetéssel áll a Minnesota Timberwolves elleni sorozatban. Doncic és Irving, a csigalassúságú szlovén és a laposföldhívő indián, kiváló teljesítményükkel hozzájárultak a csapat sikeréhez. A Mavericks szurkolói az American Airlines Centerben énekelhetnék a 2016-os magyar futballválogatott nem hivatalos Eb-indulóját, hiszen a csapat éjszakája nem akar véget érni.

A Mavericks a nyugati főcsoport döntőjének harmadik meccsén is győzni tudott, öt perccel a vége előtt még szoros volt az állás, de Doncic és Irving vezetésével sikerült elhúzniuk az eredményt. A páros összesen 66 pontot szerzett, és ezzel 117–106-ra győztek a Timberwolves ellen.

Doncic és Irving a liga egyik legcsodálatosabb hátvédpárosát alkotják. Doncic, a ljubljanai csodagyerek, és Irving, aki Melbourne-ben született és az Álló Szikla Sziú Törzs tagja, egyedülálló karakterek a pályán és azon kívül is.

Irving annyira komolyan veszi indián származását, hogy saját cipőmárkát tervezett Anta KAI 1 Chief Héla néven, amelyet a meccseken is visel. A cipő mokasszinra emlékeztet.

NBA, nyugati főcsoport

Döntő, 3. mérkőzés

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 117–106.

Legjobb dobók: Doncic és Irving 33-33, Washington 16, D. Jones Jr. 11, illetve Edwards 26, Conley 16, McDaniels 15, Reid és Towns 14-14.

A négy győzelemig tartó sorozatban a Dallas 3–0-ra vezet.