Lily Allen és férje szigorúan korlátozzák telefonhasználatukat

Lily Allen énekesnő és férje, David Harbour színész egy különleges módszerrel igyekeznek korlátozni okostelefon-használatukat. A cél az, hogy elkerüljék a közösségi oldalak függőséget okozó hatását.

Lily Allen a The Sunday Timesnak adott interjújában beszélt arról, hogy ő és férje, David Harbour milyen módszerekkel próbálják mérsékelni a telefonhasználatukat. A pár egy olyan eszközt használ, amelyet eredetileg gyerekeknek és serdülőknek szántak, és amely korlátozza az alkalmazások hozzáférését. "Nincs rajta böngészési lehetőség vagy közösségi oldalak, de az Uber és a Spotify még elérhető. A férjem rajta a gondviselő, így ő felügyeli, hogy milyen alkalmazás lehet a telefonomon" – idézte a Business Insider Allent.

A rendszer viszont kölcsönös, hiszen Allen is ellenőrzi, milyen alkalmazásokat használhat férje. Az énekesnő szerint, mivel a készülék gyerekeknek készült, Harbour az ő "szülője", ő pedig a férjéé.

Allen továbbá elmondta, hogy a döntésük hátterében a közösségi oldalak függőséget okozó hatása áll. "Az okostelefonok tönkretették az agyam kreatív oldalát. Nem ismerek senkit, aki azt mondaná, hogy az okostelefon jelenléte javítja az életminőséget. Szerintem ez tönkretett minket, mint fajt. Borzalmas, hogy úgy tervezték őket, hogy függőséget okozzanak" – fejtette ki Allen, aki a saját gyermekei, a 11 és 13 éves lányai mobilhasználatát is korlátozza, miután egy könyv alapján úgy vélte, hogy a gyerekeknek 14 éves korukig nem lenne szabad telefont használniuk.