Kóbortyúk-horda okoz felfordulást egy angol faluban

Egy csapat kóbor csirke miatt vált pokollá egy egykor békés, csendes angol falu élete, ahol a helyiek szerint a szárnyasok tönkre teszik a kertjeiket és megzavarják nyugalmukat.

A norfolki Dwellers falujában nagyjából száz baromfi él szabadon egy erdős területen, és senki sem tudja, kié a terület vagy ki a szárnyasok tulajdonosa. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a csirkék elszaporodtak és gyakran portyáznak be a faluba, ahol kikapirgálják a gondosan ápolt kerteket.

A helyiek szerint a csirkék jelenléte miatt egyre több kiránduló érkezik az erdőbe, akik ennivalót szórnak szét a madaraknak, ez pedig a környékre vonzza a patkányokat, ami konfliktusokhoz vezet a helyiek és a látogatók között. Ez a helyzet emlékeztethet minket arra, hogy az állatok és emberek közötti konfliktusok nem csak helyi, hanem nemzetközi szinten is előfordulhatnak, mint például a szlovákiai Liptószentmiklós esetében, ahol egy autós emberek közé hajtott egy konfliktus következtében, majd a rendőrök tüzet nyitottak rá az üldözés során.

Ben King, aki a csirkék fészkelőhelyéhez legközelebb eső utcában él, azt mondja, már nem tud füldugó nélkül aludni a folyamatos kárálás miatt. Ezzel szemben Graeme McQuade, aki tizennyolc hónapja költözött a faluba, úgy véli, a vadon élő háziszárnyasok csak hozzátesznek a település falusi bájához, noha ő sem tudott a csirkékről, amikor megvette a házát.

A helyzet megoldására a háborgó helyiek az egyházközségi tanácshoz fordultak, amely a baromfik eltávolítását fontolgatja, mivel a kirándulók által szétszórt étel odavonzza a rágcsálókat, ami közegészségügyi problémákat okozhat. Az állatok és emberek közötti konfliktusok kezelése mindig is kihívást jelentett, legyen szó akár kóbor csirkékről egy angol faluban, vagy egy veszélyes autós üldözésről Szlovákiában.