Busz és autó ütközött az 54-es főúton, két ember meghalt

Jakabszállás és Bócsa között két ember vesztette életét egy karambolban, melynek során egy éppen előzést végző személyautó ütközött egy autóbusznak, majd árokba borultak. Az autó utasai olyan súlyosan megsebesültek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Az 54-es számú főút 26-os kilométerénél reggel 6 óra körül történt a baleset. Egy személygépjármű előzés közben nekicsúszott egy autóbusznak, majd az árokba borult. A jármű sofőrje és utasa a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A balesethez kiskunfélegyházi és kecskeméti hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult ki. A tűzoltók a tizenkét utast szállító autóbuszt áramtalanították, az árokba csapódott személykocsi akkumulátora pedig kiszakadt az ütközés erejétől. A helyszínre mentő is érkezett.

A főút érintett szakaszán a szemle ideje alatt teljes útlezárásra kell számítani.

Szolnokon, a Mátyás király út és a Levente utca kereszteződésében is történt egy baleset, ahol összeütközött két személygépkocsi. Ez a baleset azonban kevésbé volt súlyos. A műszaki mentéshez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet a gyorshajtás veszélyeire, amint azt egy Győr belvárosában történt eset is mutatja. Itt egy autós 50 km/órás sebesség helyett 148 km/órával száguldott át a városon, amiért 390 ezer forintos büntetést és 8 büntetőpontot kapott. A gyorshajtás a balesetek egyik legfőbb okozója, ezért a rendőrség rendszeresen tart ellenőrzéseket a frekventált helyeken. A rendőrségi traffipax május 25-én az esti órákban készített felvételt erről a szabálysértésről, és a rendőrök megállították az autót, majd a vezetőjét a sebességhatár túllépése miatt büntették meg. A rendőrség a vármegye lakóinak nyugalma és a balesetek megelőzése érdekében – visszatérő jelleggel – tart sebesség-ellenőrzéseket a frekventált helyeken, illetve a nagy átmenő forgalmat lebonyolító településeken. A hatóság ismét felhívta az autósok figyelmét, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka, mert a megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének.