Johnny Wactor tragikus halála

Los Angeles belvárosában lelőtték Johnny Wactor-t, a General Hospital című amerikai drámasorozat egykori színészét, aki a támadás következtében életét vesztette.

A 37 éves színész szombaton hajnali háromkor távozott a munkahelyéről, amikor szemtanúja lett annak, hogy két férfi a kocsijának katalizátorát próbálja ellopni. Wactor meg akarta akadályozni a lopást, de az egyik álarcos tolvaj tüzet nyitott rá. A TMZ, a Deadline és az anyja információi szerint Wactor konfrontálódott az elkövetőkkel, akik ezután fegyvert rántottak és rálőttek. A CNN, a TMZ, a Deadline és az anyja jelentése alapján az esetet követően Wactor-t kórházba szállították, ahol később halottnak nyilvánították.

A rendőrség jelentése szerint a lövöldözés helyi idő szerint szombat hajnali 3:25 körül történt, és a gyanúsítottakat még nem fogták el.

David Shaul, Wactor ügynöke a CNN-nek adott nyilatkozatában méltatta a színészt, mint aki nemcsak tehetséges volt, hanem erkölcsi példaként is szolgált azok számára, akik ismerték. A színésztől a General Hospital sorozat hivatalos közösségi felületein is búcsúztak, ahol azt írták, „páratlan ember volt, akivel minden egyes nap öröm volt a munka”. Sofia Mattsson, Wactor kollégája és a sorozatban feleségét alakító színésznő, közösségi média posztban emlékezett meg Wactorról, méltatva őszinteségét, gondoskodó természetét és hatalmas szívét.

Johnny Wactor a General Hospital sorozatban 2020 és 2022 között alakította Brando Corbin karakterét, és több mint 200 epizódban szerepelt. Emellett olyan sorozatokban is feltűnt, mint a Westworld, a Gyilkos elmék, az NCIS vagy a The OA.

Főbb szerepei

Wactor számos más televíziós produkcióban is megjelent, többek között a Katonafeleségek (2007), Szibéria (2013), X ügynök (2015), Vantastic (2016), Animal Kingdom (2016), Hollywood Girl (2010), Kiképzés (2017), Criminal Minds (2017), Struggling Servers (2017), Age Appropriate (2017), NCIS (2019), The OA (2019), Westworld (2020), The Passenger (2020), Station 19 (2023) és Barbee Rehan (2023) című műsorokban. Filmes munkái között szerepel Connor alakítása a 2016-os A bátrak háborújacímű filmben, amelyben Nicolas Cage és Tom Sizemore mellett játszott, valamint a Sisters of the Groom, a Disillusioned és a Cold Soldiers. Legutóbbi filmje a Dead Talk Tales: Volume I volt, amely idén jelent meg. Öccse elmondása szerint Wactor az utóbbi időben forgatókönyvíróként bontogatta szárnyait, miközben csaposként dolgozott egy lokálban, és a tragédia akkor történt, amikor egy éjszakai műszak után autójához kísérte egy munkatársnőjét. A színész szerepelt a Call of Duty: Vanguard című videójátékban is.