Veronai döntetlennel zárta az idényt a bajnok Inter

A bajnok Internazionale 2–2-es döntetlennel zárta az idényt a Hellas Verona otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 38., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az esti mérkőzések során kiderült, hogy a Frosinone csapata búcsúzik a Serie A-tól, miután 1-0-ra kikapott a vendég Udinesétől. Közben az Empoli, amely a forduló előtt még kieső helyen állt, a 93. percben szerzett góllal 2–1-re legyőzte otthon az AS Romát. Az előző szezon bajnoka, a Napoli, gól nélküli döntetlent ért el a Leccével szemben, így a csapat a 10. helyen fejezte be a 2023/24-es idényt.

A 38. forduló további eredményei között szerepel az Atalanta 3-0-ra legyőzte a Torinót, a Lazio és a Sassuolo 1-1-es döntetlent játszott, míg a Juventus és az AC Milan már korábban, szombaton, illetve pénteken aratott győzelmet, illetve döntetlent.

A Serie A tabelláján az Internazionale 94 ponttal zárta az élen, ezzel bajnoki címet és Bajnokok Ligája indulást ért el. Az AC Milan a második, a Juventus a harmadik, míg az Atalanta a negyedik helyen végzett, mindhárom csapat szintén a BL-ben indulhat a következő szezonban. Az ötödik helyen a Bologna végzett, ők is BL-indulók, míg az AS Roma az El-indulók között található. A Lazio szintén az El-ben indul, míg a Fiorentina a Konferencia-ligában képviselheti Olaszországot. A Frosinone mellett a Sassuolo és a Salernitana csapatai estek ki az olasz élvonalból.

A Serie A 29. fordulójából elhalasztott Atalanta-Fiorentina mérkőzést a következő vasárnap pótolják.