Ki akar ma még „Farkasberci” lenni?

A '80-as években Farkas Bertalan űrrepülése óriási hatással volt a magyar társadalomra, különösen a fiatalokra, akik űrhajóscsokikat fogyasztottak és tubusos ételt ettek, álmodozva a saját űrutazásukról. Ma azonban az űrhajózás már nem kelt akkora izgalmat, még ha Kapu Tibor, a második magyar űrutazó kilépése az űrbe, továbbra is erősíti a nemzet hírnevét és inspirálja a következő generációkat.

Az 1980-as években Farkas Bertalan, az első magyar asztronauta űrrepülése jelentős esemény volt Magyarországon. Ő volt az, aki szkafanderben mosolygott a pólókon, és sikeres landolása után bejárta az országot. Bár nem minden gyermek akart „Farkasberci” lenni, az űrhajóscsokik iránti kereslet megnőtt, és az igazi rajongók tubusos ételt fogyasztottak, készülve a saját űrutazásukra. Ebben az időben a tubusos ételek választéka nem volt túl széles, csupán néhány íz állt rendelkezésre a nagyobb városok közértjeiben.

A mai gyerekek számára azonban az űrhajózás már nem jelent akkora élményt. Ennek ellenére Kapu Tibor, a 32 éves mérnök, aki a második magyar lehet, aki az űrbe lép, új fejezetet nyithat a magyar űrhajózás történetében. Kapu Tibor egy ejtőernyős tematikájú Facebook-csoportban találkozott először a hazai űrprogrammal, és most lehetősége nyílik arra, hogy nemcsak Magyarország hírnevét erősítse, hanem azt a hitet is, amelyet Buzz Aldrin fogalmazott meg: ha képesek vagyunk meghódítani az űrt, akkor képesek vagyunk legyőzni a gyermekéhezést is.