Hétfői friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 27., hétfő: A nap legfontosabb hírei és közlekedési információi, valamint az időjárás-jelentés.

A védőnői munkához szükséges eszközök, köztük a vizeletmintához használt műanyag poharak is hiányoznak. Kapu Tibor lehet az a személy, akit Magyarország évtizedek óta először küldhet a világűrbe, a szakértői bizottság döntése értelmében. Politikai előrejelzések szerint Szentkirályi Alexandrát visszaléptethetik Vitézy Dávid javára, állítja Magyar Péter. A lakásépítések terén jelentős, közel hússzoros különbségek figyelhetők meg. Emmanuel Macron francia elnök figyelmeztetett, hogy nem szabad felhagyni Ukrajna katonai támogatásával. Rafah humanitárius zónáját ért támadásokban több tucat ember vesztette életét. Az olasz védő, aki korábban Eb-győzelmet aratott, ezüstéremmel vonult vissza. Az Empoli futballcsapata a 93. percben kerülte el a vereséget.

Közlekedési információk Budapestre vonatkozóan:

Az Astoriánál nem működnek a jelzőlámpák, a rendőrség irányítja a forgalmat. A Dózsa György úton kertészeti munkálatok miatt útszűkületre kell számítani. A XVI. kerületi Rákosi úton járda- és parkolóépítés okozhat útszűkületet. A XXII. kerületi Kiránduló utcában elektromosközmű-építés miatt sávelhúzásra kell készülni.

BKK járatok változása:

A 182A autóbusz ritkábban közlekedik, helyette a 182-es és 184-es buszok használata ajánlott. A 222-es autóbusz megnövekedett menetidővel jár a Széchenyi utca és a Szanatórium utca között. A 22-es és 22A autóbuszok is lassabban érnek a Széll Kálmán tér M felé.

Mai időjárás:

Napos idő várható, csapadékra kevés az esély. A hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Névnap és deviza középárfolyam:

Ma Hellák ünneplik névnapjukat. Az euró középárfolyama 385,56, az amerikai dolláré 356,18, a svájci franké 389,31, míg a brit fonté 452,53 forint.

Egyéb érdekességek:

A G7 csoport építőipari termelésének negatív tendenciája felvet kérdéseket. A múlt héten dinoszauruszok, húsevő növények, brazíliai árvizek, Trump-hívők és egy elnöki temetés került a képek középpontjába.