Gulácsi Péter maradása Lipcsében

Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa, 2026. június végéig meghosszabbította szerződését a RB Leipzig német labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatával.

A 34 éves hálóőr 2015 óta erősíti a lipcsei együttest, és már 302 tétmérkőzésen védett a klub színeiben. Eredetileg jövő nyárig szóló szerződése volt, de most hosszabb távra kötelezte el magát a csapathoz. Gulácsi 2022 októberében súlyos térdsérülést szenvedett, és emiatt közel egy teljes évet, 344 napot kényszerült kihagyni, ami alatt elveszítette a pozícióját a válogatottban és a klubcsapatban is.

Ennek ellenére január végére visszakerült a lipcsei kapuba, és jó teljesítményének köszönhetően a csapat szárnyalni kezdett. Az RB Leipzig a német bajnokságban az idei szezont a negyedik helyen zárta, ami lehetővé teszi számukra, hogy a következő évadban a Bajnokok Ligájában induljanak.

Gulácsi jelenleg az Európa-bajnokságra készül, ahol a magyar csapat a házigazda német válogatottal is megmérkőzik. A hosszabbítás híreit követően nem kellett sokáig várni a hivatalos bejelentésre, így a kapus a következő években is a lipcsei csapat meghatározó tagja maradhat. A szerződéshosszabbítást a klub egy pókemberes videóval és a #PeteTheWall hashtaggel jelentette be, amely Gulácsi elkötelezettségét és a csapat iránti hűségét hangsúlyozza.

Nagy vágyam volt, hogy hosszabbítsunk. Az út, amelyet a klub és én 2015 óta együtt jártunk be, nagyon különleges. Nagy sikereket ünnepelhettem az RB Leipziggel, és mindig éreztem a klub és az itteni emberek támogatását, még a nehezebb időkben is. Ezek a pillanatok rendkívüliek voltak. Az a célom, hogy folytassam a közös sikertörténetet a fantasztikus szurkolóink támogatásával – fogalmazott Gulácsi a klub hivatalos oldalán.