Gulácsi Péter a német válogatottról és a magyar csapat esélyeiről beszélt

Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa, a német Kicker sportlapnak adott interjúban osztotta meg véleményét a német válogatottról és a magyar csapat jövőbeli kilátásairól.

Gulácsi elismerően nyilatkozott a német válogatottról, amelyet a foci EB egyik fő esélyesének tart. Úgy véli, a német csapat tengelye jelenleg Európa legjobbja, és az új szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann hatására újra örömfocit játszanak, ami a Franciaország és Hollandia elleni győzelmekben is megmutatkozott.

A magyar válogatottal kapcsolatban Gulácsi pozitívan nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy a csapat képes felvenni a küzdelmet a legjobbakkal, és céljuk, hogy túljussanak a csoportkörön. A kapus szerint óriási siker lenne, ha több mint három meccset játszhatnának az EB-n, ehhez pedig a skótok és a svájciak ellen kell majd jól szerepelniük.

Gulácsi a válogatottal kapcsolatos jövőbeli terveiről is beszélt, kijelentve, hogy a 2026-os világbajnokságig szeretne a nemzeti csapatban játszani, és karrierje csúcspontjaként élné meg, ha Magyarország ismét kijutna a világbajnokságra.

A labdarúgó Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét, a magyar válogatott első mérkőzését pedig június 15-én játssza Svájc ellen.