Chrome böngészőhöz kiadott sürgősségi frissítés

A Google kiadott egy vészfrissítést a Chrome böngészőhöz, amely a nyolcadik rendkívül súlyos, nulladik napi hibát javítja idén, melyet a V8 motorban találtak meg.

A Bleeping Computer beszámolója szerint a Google már a nyolcadik alkalommal javít ki egy rendkívül súlyos, nulladik napi hibát a Chrome böngészőben az idei évben. A CVE-2024-5274 név alatt nyilvántartott biztonsági rés a Google belső kutatásai során került napvilágra, Clément Lecigne biztonsági kutató felfedezésének köszönhetően. A hiba a Chrome V8 motorjában található, amely a Javascript-kódok futtatásáért felelős, és a Google információi szerint a kiberbűnözők már aktívan kihasználják ezt a sebezhetőséget.

A Google nem adott ki további technikai részleteket a hiba természetéről, mivel ez csak segítené a támadók munkáját, amíg a felhasználók többsége nem frissít a védett verzióra. A frissítés a következő napokban érkezik meg mindenkihez, bár a Linux felhasználók esetében némi csúszás várható. A védett Chrome-verziók a következők:

  • Windows/macOS esetén: 125.0.6422.112/.113
  • Linuxon: 125.0.6422.112

A felhasználók ellenőrizhetik a böngészőjük verzióját a Beállítások – Súgó – A Google Chrome névjegye menüpont alatt. Amennyiben a böngésző nem a legfrissebb verziót futtatja, automatikusan letölti az új változatot, és a szoftver újraindítása után telepíti azt.