A Jó, a Rossz meg a benzingőz a sivatagban – Jogsi nélkül száguldozik Furiosa

A sok kemény akcióhősnő közül is kiemelkedik Furiosa, aki az apokaliptikus világban küzd az életben maradásért. Anya Taylor-Joy, aki Furiosát alakítja, még jogsiját sem szerezte meg, de ez sem tántorítja el a fékevesztett kalandoktól.

A végítélet járgányainak dübörgése, a benzingőz és a sivatagi szél érzete már-már kézzelfogható, amikor a motorizált bandák a sivatagban vívják életharcukat. Senki sem tudja, miért lett vége a világnak, de a maradék emberiség a sivatagban, a végtelen homoktengerben küzd meg a túlélésért. A Zöld Hely, ahol még béke és nyugalom honol, és ahonnan a kis Furiosa elrablása után kezdődik az ő története, egy menedék a pusztulás közepette.

45 évvel a világ összeomlása után a Zöld Helyről elrabolt Furiosa Dementus kezébe kerül, és a kislányból igazi harcos nővé válik. Elveszíti az anyját, a karját, de a reményt sosem, hogy egyszer még hazajut. Közben próbálja megtalálni helyét a kegyetlen kiskirályok és halálos hadurak háborújában.

A Furiosa – Történet a Mad Maxből című film forgatókönyvét George Miller már a Mad Max: A harag útja forgatása előtt megírta. Miller szerint a történet összefüggő elmondásához ismerni kellett minden előzményt, egészen Furiosa Imperatorrá válásáig. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy új hősnőt kellett találni, mivel Charlize Theron már nem lett volna hiteles a fiatal Furiosa szerepében, még a digitális fiatalítás lehetőségével sem.

Anya Taylor-Joy, aki többek között az Utolsó éjszaka a Sohóban és A vezércsel című sorozatokból is ismert, lett végül az, aki megtestesíti a fiatal Furiosát. A film nem csupán a benzingőzös, karambolokkal és halálhörgéssel teli jelenetek miatt emlékezetes, hanem Furiosa és Chris Hemsworth által alakított Dementus karakterei miatt is, akik majdnem olyan jól kidolgozottak, mint az akciójelenetek.

A Mad Max sorozat 45 évvel ezelőtt robbantotta szét az akciófilmek kereteit, és új dimenzióba emelte a műfajt. A trilógia után, hosszú várakozás és pereskedések során, Mel Gibson, Tom Hardy és Charlize Theron nélkül, de Furiosával kibővülve érkezik a legújabb rész, a Furiosa – Történet a Mad Maxből. George Miller és csapata négy és fél évtizede formálja, építi és bővíti ezt a poszt-apokaliptikus világot, amely igazi szemet és fület gyönyörködtető, adrenalin-bizsergető moziélményt nyújt.