Közpénzből támogatott egy jósnőt a francia swingerváros polgármestere

Vádat emeltek Gilles d'Ettore francia kisváros, Agde polgármestere ellen, miután kiderült, hogy évekig támogatott közpénzből egy jósnőt - írja a BBC. A vádak szerint a polgármester közpénzből finanszírozott polinéziai és thaiföldi nyaralásokat Sophia Martinez helyi jósnőnek, aki rávette d'Ettore-t, hogy több családtagját is alkalmazza a városi tanácsnál, és felújítsa a házát.

Agde városa korábban a homokos strandjairól és Európa legnagyobb swinger közösségéről volt ismert, de most a korrupciós-botrány miatt került a figyelem középpontjába. Martinez állítólag híres volt a helyiek körében arról, hogy képes beszélni a halottakkal, és négy évvel ezelőtt D'Ettore arra kérte, hogy lépjen kapcsolatba elhunyt apjával, amit a jósnő meg is tett.

D'Ettore ügyvédje szerint a szeánszok során Martinez hangja megváltozott, és a polgármester apjának hangját vette fel, majd az elmúlt négy évben folyamatosan manipulálta a polgármestert személyesen és telefonon keresztül. A polgármester ezért cserébe polinéziai és thaiföldi nyaralásokat, állásokat és házfelújítást biztosított Martineznek és családjának.

Az ügyvéd szerint D'Ettore több ezer rejtélyes hívást is kapott a halottak „hangjaitól”, köztük angyaloktól, amelyek arra ösztönözték, hogy segítsen a jövendőmondónak. „Ez egy őrült történet” - mondta az ügyvéd, kiemelve, hogy egy intelligens politikust manipulált egy nő.

Martinez ügyvédje szerint a jósnő nem manipulált senkit, bár beismerte, hogy visszaélt a polgármester bizalmával. Martinez korábbi ügyfelei, köztük orvosok és építészek is megerősítették misztikus képességeit, mondván, olyan részleteket fedett fel az életükről, amelyekről senki más nem tudott.

Jelenleg mind a polgármester, mind a jósnő börtönben van, és bírósági vizsgálat folyik ellenük. Martinezet letartóztatása óta magánzárkába helyezték, miután a csak nők számára fenntartott börtönszárnyban bántalmazták a rabok, akik boszorkánysággal vádolták. A botránynak leginkább a polgármester legnagyobb politikai riválisa, a Marine Le Pen szélsőjobboldali Nemzeti Tömörüléséhez tartozó Fabienne Varesano örül, aki azonnali lemondásra szólította fel d’Ettore-t.