A legjobb európai városok idős utazóknak

Fedezze fel Európa művészeti és kulturális gazdagságát, élvezze a természeti pompát és a történelmi helyszíneket, amelyeket az idősebb korosztály is kényelmesen bejárhat.

Szeretne elmerülni az ókori Róma történelmében vagy a spanyol tengerparton borozgatni? Az idős utazók számára tökéletes célpontok lehetnek ezek az európai városok, ahol a kultúra és a történelem gazdagsága mellett a la dolce vita, az édes élet érzését is megtapasztalhatják.

Olaszország, Róma

Róma, az örök város, ahol az évezredes történelem és Michelangelo remekművei várják az idősebb utazókat. A város panorámáját gyönyörködve vagy a nagy templomokat felfedezve 4-5 nap alatt bejárható, beleértve a Vatikánt is.

Spanyolország, Barcelona

Barcelona, a katalán kultúra szíve, ahol a szürrealista építészet és Picasso művei mellett a Güell park is kötelező látványosság. Itt is 4-5 nap elegendő a város megismerésére, de vigyázni kell a zsebtolvajokra, ezért érdemes mindig bezárható oldaltáskát hordani.

Ausztria, Bécs

Bécs, a közeli csoda, ahol az építészet, az opera és a birodalmi történelem rajongói találhatják meg számításaikat. A klasszikus zene kedvelői Mozart és Schubert műveit élvezhetik a koncerttermekben, és mindezt mindössze 3-4 nap alatt, Budapesttől csupán 2 és fél órás vonatútra.

Németország, Berlin

Berlin, ahol a modern kultúra és a történelem keveredik, és ahol a zöld parkok és a Mauerpark piaca mellett a Berlini fal is várja az idősebb utazókat. A német főváros legjobb részeit szintén 3-4 nap alatt be lehet járni.

Belgium, Brugge

Brugge, a középkori meseváros, ahol a macskaköves sikátorok, csatornák és piacterek alatt magasodó tornyok várják az idősebb korosztályt. Észak Velencéjeként is emlegetett városban a hajókázás kihagyhatatlan élmény.

Biztosítás – az utazás alapja

Minden utazónak rendelkeznie kell megfelelő biztosítással, hogy nyugodtan élvezhesse az utazást, és felkészült legyen bármilyen váratlan eseményre.