Kelenföldi kis Olaszország a Bikás parknál

Kelenföld szívében, a Bikás park közelében egy igazi olasz kulináris élmény várja az arra járókat. A Trattoria Serafina étterem nem csak helyszínével, de ízeivel is Olaszországot idézi meg, ahol a friss alapanyagok és az autentikus receptek garantálják az igazi mediterrán gasztronómiai élményt.

A Bikás park dombjainál sétálva, ahol a három szürkebika szobor áll, és ahol a Monda nevű kőkompozíció is megtalálható, egy váratlan felfedezésre bukkanhatunk. A lakótelepi környezetben, a sportpálya mellett megbújó Trattoria Serafina étterem egy félig szabadtéri, de zártterű vendéglő, amely a teniszpályára és a sűrű lombos fákra nyújt kilátást.

Az olasz konyha egyszerűségének és friss alapanyagainak eleganciája jelenik meg az ételekben. A világszerte elterjedt olasz konyha itt, a Bikás parkban is képviselteti magát.

A bazsalikompesztó friss bazsalikomból, fenyőmagból, parmezánból, fokhagymából és olivaolajból készül, és akár márványmozsárban, akár kézi mixerrel készítik, a darabossága az eredetiség pecsétje. A Serafina étteremben a bazsalikompesztóval dúsított koktél paradicsomok és a burrata sajt együtt hozzák el az olasz vendéglők természetességét és friss ízeit.

A szélesmetélt gorgonzola szószban körtekockákkal és kacsamell csíkokkal készült étel, valamint a zöldborsós rizottó sült csirkemellel az olasz konyhaművészet remekei közé tartoznak. A rizottó készítése egyben a szakácsmesterség próbája is, ahol a speciális olasz rizsfajták biztosítják a krémes, de fogkemény állagot.

A Saltimbocca, azaz a pármai sonkába tekert, zsályával ízesített borjúszelet, és az igazi borjúbécsi, ropogós pankó morzsába burkolva, a majonézes burgonyasaláta társaságában, mind hozzájárulnak az étterem népszerűségéhez.

A tiramisuval záruló étkezés és a háttérből szóló régi olasz slágerek teszik teljessé az olasz hangulatot. Az étterem nemcsak a gasztronómiai élményeket, hanem egy kis olasz kultúrát is hoz el Kelenföldre. Az olasz kultúra és gasztronómia mellett az olasz autógyártás is fontos szerepet játszik a nemzeti büszkeségben. A Fiat, mint jelentős olasz autógyártó, 2025-ig megkezdi az 500e hibrid változatának tömeges gyártását Olaszországban, miközben leállítja a korábbi 500-as benzinmotoros és hibrid verzióinak előállítását Lengyelországban. Az új modell gyártása a torinói Mirafiori üzemben fog zajlani, amely hír a Stellantis és az olasz kormány közötti kapcsolatok javulását is jelzi. Az olasz kormány és a Stellantis tárgyalásai arról szólnak, hogy az évtized végére egymillió járműre növeljék az országban a termelést, amely a Fiat 500-as hibrid változatának gyártásával kezdődik meg.