Fideszes polgármester is kiment megnézni Magyar Pétert Bicskén

Etyek fideszes polgármestere, Zólyomi Tamás nem érti, miért nem mernek kimenni egyesek Magyar Péter eseményeire Felcsúton, Bicskén és a környező településeken, és hangsúlyozza, hogy egy szabad országban élünk, ahol "el kell mennünk, érdeklődnünk kell, beszélgetnünk kell".

Zólyomi Tamást Magyar Péter hatvanpusztai és felcsúti eseménye után kérdeztük Bicskén, ahol kifejtette, hogy számára furcsa volt Magyar beszéde, mivel szerinte Magyar korábban azokkal ült egy asztalnál, akiket most elítél. Zólyomi szerint Magyar a nemzetközi egységben hívő és a hazát korábban kiárusító üzletemberek hálójában van.

Az etyeki polgármester fontosnak tartotta meghallgatni Magyar Pétert, aki arról beszélt, hogy a magyarok temessék be egymás között az árkokat, de Zólyomi szerint a jelenlegi előadás inkább lázításnak tűnt, ezért is volt kíváncsi rá személyesen.

Zólyomit arról is kérdeztük, hogy miért félhetnek az emberek a környező településeken attól, hogy kijöjjenek Magyar eseményeire, vagy nyilatkozzanak róla. Ő csak a saját nevében tudott beszélni, de hangsúlyozta, hogy nem fél attól, hogy elveszíti az állását, és egy szabad országban, ahol értelmes emberek élnek, semmitől sem kell félni. Szerinte az eseményen jelen voltak jobboldali, keresztény, nemzeti érzelmű és baloldali, liberális, globalista gondolkodású etyekiek is.

Magyar Péter a beszéde során Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő titkárát, Komjáthy Pétert is megszólította, és üdvözletét küldte a "propaganda újságíróknak". A bicskei gyermekotthonban történt zaklatással kapcsolatban a kormány felelősségéről beszélt, és bírálta, hogy a kormány képviselője nem kért bocsánatot az öngyilkos fiútól. Magyar szerint ma már ciki fideszesnek, sőt KDNP-snek lenni.

A beszéd vége felé Magyar Péter direktben is megszólította Komjáthyt, megkérdezve tőle, hogy szerinte van-e szegénység Magyarországon. A néhány százfős tömeg is számon kérte ezt a kérdést, és Magyar folytatta a beszédét, mintha segíteni akarna válaszolni a kérdésre.