Enyedi Ildikó új filmjének forgatása megkezdődött

Elkezdődött az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Enyedi Ildikó legújabb filmjének, a Csendes barát című alkotásnak a forgatása, amelyet a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon jelentettek be.

A film forgatása a németországi helyszíneken kezdődött el, és május 28-án folytatódik Magyarországon, ahol a tervek szerint 42 napig tartanak majd a munkálatok. Enyedi Ildikó új szerzői filmje egy érzelmes utazás lesz az időn keresztül, némi humorral megfűszerezve, és érzékeny, filozofikus párhuzamot von növény és ember kapcsolata között.

A Csendes barát egyik kiemelkedő szereplője Tony Leung Chiu-Wai lesz, aki Wong Kar-Wai filmjeiből lehet ismerős a magyar közönség számára. A film további szerepeiben olyan nemzetközileg elismert színészeket tűnnek fel, mint Luna Wedler, Johannes Hegemann, Sylvester Groth, Rainer Bock, Martin Wuttke és a A feleségem története című film főszereplője, Léa Seydoux.

A német-francia-magyar koprodukcióban készülő film az NFI támogatásával jön létre, és a tervek szerint 2025 második felében kerül majd a mozikba Európa-szerte, Magyarországon pedig a Mozinet fogja forgalmazni.