Egymilliónál is többen vettek már jegyet bankkártyával a BKK járatain

Több mint egymillió jegyet vásároltak már a Budapest Pay&GO rendszeren keresztül, amely a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) digitális fizetési szolgáltatását jelenti.

A BKK digitális fizetési szolgáltatása, a Budapest Pay&GO segítségével egyszerűen, egy mozdulattal lehet jegyet vásárolni és azonnal érvényesíteni is. A rendszer használatához csupán egy bankkártya vagy okoseszköz szükséges, regisztráció nélkül, applikáció vagy online felület igénybevétele nélkül, ráadásul papír jegy nélkül is használható.

A BKK adatai szerint a rendszer egyre népszerűbb, különösen a 100E reptéri buszon és az 1-es metrón. A 100E járaton utazók 34 százaléka, míg az 1-es metró utasainak minden harmadik tagja választja ezt a fizetési módot. Jelenleg csupán ez a két vonal biztosít lehetőséget a Budapest Pay&GO használatára; a rendszert a reptéri járaton 2022 júniusában, míg a kisföldalattin 2022 októberében vezették be.

A BKK a tesztidőszak lezárultával, az eredmények elemzése után fog dönteni arról, hogy mely vonalakon vezetik be a következőkben a Budapest Pay&GO rendszert.