Kifütyülték a győri szurkolók Dézsi Csaba Andrást

A Győri ETO futballcsapata vasárnap feljutott az NB I.-be, a győriek azonban nem fogadták kitörő örömmel Dézsi Csaba András fideszes polgármestert, amikor a színpadra lépett.

A Győri ETO FC, amely a Quaestor-botrány következtében szinte megszűnt és amatőr szintről kezdte újra az építkezést, vasárnap megnyerte az utolsó bajnoki meccsét, ezzel feljutott a magyar labdarúgás első osztályába. A városban a gyirmóti csapat képviselte a futballt az elmúlt években, akik 2016-ban másodosztályú bajnokok lettek és egy szezont az NB I.-ben is szerepeltek.

A győri Széchenyi téren több százan gyűltek össze, hogy a távoli Ajkán játszó ETO-t szurkolással támogassák. Dézsi Csaba András polgármester is megjelent az eseményen, ahol azonban nem szívélyes fogadtatásban részesült. A színpadra hívásakor a közönség fütyüléssel és pfujolással illette, ami miatt a polgármester végül nem mondott beszédet.

Dézsi korábban többször kritizálta az ETO-t és vezetőjét, de a Gyirmót FC bajnoki címét követően pozitívan nyilatkozott a csapatról. Most azonban Facebook-oldalán az ETO sikerét saját eredményeként is bemutatta.

Nem ez volt az első eset, hogy Dézsit kifütyülték saját városában. A múlt héten Győrszentivánon is hasonló helyzetbe került, amikor a Boney M koncert előtt lépett színpadra. Akkor a polgármester a fütyülést támogatásnak próbálta beállítani, de a helyzetet a videón hallható pfujolások cáfolták. Győrszentivánban egy akkumulátorgyár telepítése elleni helyi civil ellenállás miatt voltak feszültségek, amely terv végül nem valósult meg.