100 megvadult csirke terrorizál egy falut Angliában

Nagyjából 100 vad csirke teszi pokollá egy angliai falu lakóinak a mindennapjait, ahol a madarak egy közeli erdőből érkeztek a településre, és folyamatosan tönkreteszik a kertjeiket, valamint ébren tartják őket.

A norfolki Snettishamben élők szerint a csirkék száma az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt, és nem tudják, hogy kié lehet az erdős földterület, ahonnan az állatok érkeznek. A helyzetet súlyosbítja, hogy a településre látogató turisták is folyamatosan etetik a csirkéket, ami nem minden esetben eszik meg a kapott élelmet, a maradék pedig vonzza a patkányokat. Ezáltal a lakosok és a turisták között egyre nagyobb a feszültség.

A községi tanács a csirkék végleges eltávolítását tartja a megoldásnak. Rod Mackenzie, a község egyik tanácsosa szerint a csirkék bosszúságot okoznak, mivel mindent felásnak a kertekben, és a szemét vonzza a patkányokat.

Egy helyi lakos, aki azon az úton lakik, ahol a madarak fészkelnek, arról számolt be, hogy éjszakánként füldugót kell viselnie az állandó kukorékolás miatt. A lakos hozzátette, hogy ha valaki elszállítaná a csirkéket, ő egy nagy sört venne neki.

Azonban vannak, akik szeretik a csirkéket, és úgy gondolják, hogy azok hozzájárulnak a falu vidéki hangulatához. Egyikük elmondta, hogy bár nem tudták, hogy a csirkék hajnali 4-kor kelnek fel, de ez adja a hely jellegét.

A csirke-nyáj okozta problémák a legutóbbi snettishami községi tanácsülésen is napirendre kerültek, ahol megjegyezték, hogy a lakosság tagjai mindenféle ételt dobálnak le a csirkéknek, ami rágcsálóproblémát és potenciális egészségügyi kockázatot okoz.