Jégkorong-lázban égett Csehország a világbajnokság alatt

Rekordnézettséget ért el a vasárnap véget ért jégkorong-világbajnokság, ahol a mérkőzéseket összesen 797 727 néző követte figyelemmel Prágában és Ostravában, ezzel megdöntve az eddigi nézőszámcsúcsot.

Az MTI beszámolója alapján az új rekord 56 037 fővel haladja meg a 2015-ös, szintén Csehországban megrendezett világbajnokság adatait. A 64 mérkőzésre átlagosan 12 464 néző volt kíváncsi, ami szintén történelmi csúcsot jelent, kilenc évvel ezelőtt ugyanis ez az érték még csak 11 589 volt. A házigazda cseh csapat minden egyes mérkőzését Prágában teltházas arénában, több mint 17 ezer drukker előtt játszották le, míg a prágai O2 Arénában lezajlott 36 meccs átlagos nézőszáma 15 211, Ostravában pedig 8933 volt.

A televíziós közvetítések nézettsége is rekordokat döntött: a cseh válogatott utolsó mérkőzéseit több mint kétmillióan nézték, ami a 10,5 milliós országban az adott időben a tévénézők 80%-át tette ki.

Az ünneplés a nagyvárosok terein felállított kivetítőkön is folytatódott, ahol ezrek szurkoltak a hazai csapatnak. A világbajnok cseh válogatott játékosai hétfőn késő délután találkoztak a szurkolókkal a prágai Óváros téren, ahol több tízezer ember vett részt az ünnepségen.