Concorde véleménye a Nyomda részvényeiről

A Concorde Elemzési Csoport a Nyomda első negyedéves kiemelkedő teljesítményét követően tartásra módosította a korábbi vételi ajánlását. A Nyomda az idei üzleti év egészében is kiemelkedő eredményeket érhet el, amit a második negyedévben esedékes választások és afrikai projektek tovább növelhetnek.

Az elemzőcég 65 milliárd forintos éves bevételt és 353 forintos EPS-t jósol a cég számára a márciusi előrejelzésekhez hasonlóan. A Nyomda részvényárfolyama jelentős emelkedést mutatott, ami közelít a Concorde által meghatározott 12 hónapos 4015 forintos célárhoz, ezért az elemzőcég a vételi ajánlást tartásra módosította.

A Concorde nem emelte meg a célárat, de úgy véli, hogy a részvényárfolyam még tovább emelkedhet a Nyomda vonzó osztalékpolitikája és exportnövekedése révén. A vállalat várhatóan 300 forint feletti osztalékot fizethet a 2024-es eredmények után, ami a régióban vonzó befektetési lehetőséget jelenthet az ANY részvényesei számára.

A Nyomda részvényárfolyama a mai napon 3%-os, az év eleje óta pedig több mint 65%-os növekedést mutat. Az elemzés kihangsúlyozza, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.