A humorista, aki képviseli a kutyapártot a köztévés vitán

Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-listavezetője nem vesz részt az M1 választási vitájában, helyette Bruti humorista fogja képviselni a pártot. Bruti, polgári nevén Tóth Imre, a Facebook-oldalán tette közzé, hogy ő lesz az MKKP képviselője a közelgő televíziós vitán. A humorista szerint a megfelelő helyre a megfelelő embert kell küldeni, így az Európai Parlamentbe szakértőt, míg a kabaréba humoristát kell delegálni. Kiemelte, hogy nem ő választotta a vitát, hanem a vita választotta őt, és már négy évvel ezelőtt is szerepelt a köztévében, amikor a pártprogramot ismertette.

Az MTVA május 30-án rendezi meg az EP-listavezetői vitát a Várkert Bazárban. Az eseményen nem lesznek jelen nézők, a műsorvezetői feladatokat Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs látják el. A vitára minden EP-listavezetőt meghívtak, és minden résztvevő nyolc percet kap majd a beszédre összesen öt hozzászólás formájában. A vitával kapcsolatos szabályokat egy korábbi cikkben ismertették. Az adás este nyolckor kezdődik, és az M1 közvetíti élőben, tervezett időtartama körülbelül 100 perc lesz.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője és Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője már korábban jelezte részvételi szándékát. Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetője nem fogadta el a vita feltételeit, ennek ellenére az MTVA továbbra is várja őt. Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke kifogásairól szóló részletek után végül ott lesz a vitán, és arról beszél majd, „ami a magyar embereket érdekli”. Toroczkai László is jelezte már részvételi szándékát.

Az MKKP és Magyar Péter a köztévé választási vitájával egy időben demonstrációt is tart a Várkert Bazárnál. Korábban úgy tűnt, az MKKP teljesen távol marad az eseménytől, de végül Tóth Imre Bruti képviseli a pártot, miközben a Várkert Bazár előtt mikrofonokat és pódiumot állítanak fel, ahol bárki elmondhatja, mit gondol az Európai Unió jövőjéről. A Blikk is beszámolt róla, hogy a Kétfarkú Kutya Párt EP-listavezetője, Le Marietta bejelentette, hogy nem vesz részt az M1-en közvetített vitán, miután nyilvánosságra hozták a vita szabályait, és a döntést azzal indokolták, hogy a köztévé valójában nem is vitát szervez, hanem "előrehozta a szilveszteri adásból a kabaréműsort".

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat. Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.