Bruce Springsteen kényszerpihenőre kényszerül, több európai koncertje elmarad

Bruce Springsteen orvosai tanácsára legalább tíz napig nem léphet fel, ami több európai koncertjének elhalasztását eredményezi.

A 74 éves énekes hangszálait érintő problémák miatt az orvosok legalább tíznapos pihenőt írtak elő, ezért a Marseille-ben, Prágában és Milánóban tervezett koncertek nem kerülnek megrendezésre az eredeti időpontban. Springsteen május 25-én lépett volna fel Marseille-ben, de a koncert napján a szervezők halasztást jelentettek be. Kiderült, hogy az énekes a következő két hétben sem lesz képes színpadra lépni, így a prágai Letnany repülőtéren (eredeti dátum május 28.) és a milánói San Siro Stadionban (eredeti dátum június 1. és 3.) tartott koncertek is elmaradnak.

A közlemény, amelyet az előadó Instagram-oldalán osztottak meg, nem részletezte, hogy pontosan mi történt Springsteen hangszálaival, csupán annyit közöltek, hogy jelenleg lábadozik, és terveik szerint június 12-én Madridban, a Civitas Metropolitano Stadionban tér vissza. Az elmaradt koncerteket későbbi időpontban pótolják majd, amelyeket hamarosan bejelentenek. Az új időpontokat várva azok, akik az új időpontban már nem tudnak elmenni a show-ra, visszatérítést igényelhetnek az eredeti vásárlási helyszínen.

Bruce Springsteen korábban is volt már hasonló helyzetben, tavaly gyomorfekély miatt kényszerült lemondani szeptemberi koncertjeit. Ezt megelőzően két augusztusi dátumot is el kellett tolniuk, mivel az énekes rosszul volt. Az előadó ráadásul jelenleg egy nehéz időszakot él meg, mivel február elején vesztette el édesanyját, aki 98 éves volt. Springsteen elmondása szerint, annak ellenére, hogy anyja Alzheimer-kórral küzdött, így nem tudott beszélni, állni vagy önállóan enni, de őt mégis mindig felismerte. Az énekes és az E Street Band alig várják már, hogy június 12-én Madridban folytathassák nagy sikerű európai stadionturnéjukat.