A Mercedes-AMG PureSpeed, a szélvédő nélküli újdonság

Megérkezett a Mythos sorozat első tagja, a Forma 1 által ihletett Mercedes-AMG PureSpeed, amely egy limitált szériás, kétüléses, szélvédő és tető nélküli speedster.

A Mercedes-AMG csapata az általuk is tesztelt négyszemélyes SL roadstert vette alapul, és átalakították egy különleges, csak 250 példányban gyártandó kétüléses járművé. Az új modell jellegzetességei közé tartozik az egyedi aerodinamikai csomag, a speciális fényezés, az F1-stílusú glória és a hozzá tartozó két bukósisak.

A Mercedes-AMG PureSpeed hajtásláncáról egyelőre nem közöltek részleteket, de nagy valószínűséggel a SL 63-as modell 585 lóerős teljesítményű, duplaturbós 4 literes V8-as benzinmotorja dolgozik majd a gépháztető alatt.

Ez a különleges jármű az összkerék-hajtású Mercedes-AMG PureSpeed, amelyet kizárólag a márka legelkötelezettebb és legtehetősebb rajongói szerezhetnek meg. A pontos ár még nem ismert, de összehasonlításképpen a normál SL 63, amely 3,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, Magyarországon 84,4 millió forinttól indul, míg a 816 lóerős, 2,9 másodperces 0-100 km/h sprintre képes plugin hibrid SL 63 S E Performance alapára 95,9 millió forint.