OTP saját részvényeket vásárolt

Közel egy hónap után az OTP ismét saját részvényeket vásárolt, amint az a Budapesti Értéktőzsdén közzétett közleményből kiderült.

Május 24-én az OTP 43 000 darab saját részvényt vásárolt, 17 755 forint/darab átlagáron, összesen mintegy 763,47 millió forint értékben. Ezzel a tranzakcióval az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya 1 987 952 darabra nőtt, ami a saját részvény állomány 0,71 százalékát teszi ki.

A Magyar Nemzeti Banktól kapott egyedi engedély alapján az OTP az év végéig összesen 60 milliárd forint értékben jogosult saját részvényeket visszavásárolni. Az eddigi tranzakciók során a bank már több mint 1,4 milliárd forint értékben vásárolt vissza saját részvényeket.

Az OTP sajátrészvény-vásárlásai idén jelentős aktivitást mutattak. A vásárlások során a darabszám, az átlagár és az összérték mellett a napi forgalom százalékában is változatos képet láthatunk. A tranzakciók adatai részletesen megtalálhatók a táblázatban.

Az OTP árfolyama az idei évben 11,8 százalékos emelkedést mutat. A részvénykereskedés és a hosszabb távú befektetési, illetve nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével történhet, de fontos megjegyezni, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.