FC Bruges: A történelmi bajnoki cím

Az FC Bruges csapata története 19. bajnoki címét ünnepelheti, miután vasárnap döntetlent ért el a Cercle Bruges ellen, és ezzel bebiztosította az elsőségét a belga bajnokságban. A siker különlegessége, hogy az együttes április elején még 19 ponttal volt lemaradva az éllovastól.

A bajnoki cím megszerzéséhez az FC Bruges-nak a belga bajnokság sajátos rendszerét is köszönheti. A csapat a 30 fordulós alapszakaszt 51 ponttal, a negyedik helyen zárta, 19 ponttal elmaradva az Union Saint-Gilloise mögött, amely 70 pontot gyűjtött össze. Azonban a bajnokság szabályai szerint a playoffban az első hat helyezett csapat a megszerzett pontok felével folytatja a küzdelmet, így az Union 35, az FC Bruges pedig 26 ponttal kezdte meg a rájátszást. Ezáltal tíz pontnyi hátrány már az elején eltűnt, de még mindig kilenc pont volt a két csapat között.

A rájátszás során az FC Bruges remek formát mutatott, és a nyitókör döntetlenje után hat mérkőzést nyert meg egymás után. Összesen hét győzelmet és három döntetlent értek el a tíz kör alatt, amivel végül egy ponttal megelőzték az Uniont az összesített pontszámban.

Az FC Bruges sikerének köszönhetően a csapat bejutott a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös szezonjának főtáblájára, míg az Union a selejtező harmadik fordulójában csatlakozik a versenyhez.

A belga bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában az Union SG 2–0-ra legyőzte a Genket, az Antwerp 3–1-re verte az Anderlechtet, míg az FC Bruges és a Cercle Bruges mérkőzése góltalan döntetlennel zárult.

A végeredmény: Az FC Bruges 50 ponttal zárta a szezont, mögöttük az Union SG 49 ponttal, az Anderlecht 46 ponttal következik, míg a Cercle Bruges és a Genk egyaránt 37 pontot gyűjtött, az Antwerp pedig a hatodik helyen végzett.