A Realnál élvezni akarják a BL-döntő hetét, nem gondolnak magukra favoritként

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője arra ösztönzi játékosait, hogy élvezzék a Bajnokok Ligája döntőjének hetét, amelyet a Borussia Dortmund ellen vívnak szombaton.

Ancelotti, aki játékosként kétszer, edzőként pedig ötször nyert már a Bajnokok Ligájában, hangsúlyozta, hogy a döntőbe jutás mindig egy siker, és a hét minden percét ki kell élvezni. A 64 éves tréner, aki egyedülálló módon mind az öt nagy európai bajnokságban nyert már csapataival, úgy véli, hogy a hét minden finálé előtt hasonlóan telik: örömmel és aggodalommal keveredve.

A Real Madrid edzője szerint a félelem elkerülhetetlen része a döntő előtti időszaknak, de bízik csapatában, amely már Bajnokok Ligája-üzemmódban van. Ancelotti kiemelte, hogy nem szabad favoritként tekinteniük magukra, annak ellenére, hogy magabiztosak, mivel egy olyan csapat ellen kell játszaniuk, amely kiejtette a Paris Saint-Germain-t és az Atlético Madridot.

A Real Madrid története során a 15. BEK/BL-diadalát érheti el, míg a Dortmund számára ez a második lehetőség a trófea megszerzésére. A nagy várakozással övezett mérkőzés a londoni Wembley Stadionban kerül megrendezésre szombaton 21 órakor.