Alteo leányvállalat és Mol tízéves szerződést írt alá

Az Alteo leányvállalata, az ECO-FIRST Hulladék Kereskedelemi Kft. és a Mol egy évtizedes szolgáltatási megállapodást kötött, amely a magas inert tartalmú földgáz hasznosítására irányul.

Az ECO-FIRST a Mol Csombárd Gázüzem által kitermelt földgáz komprimálásáért, szállításáért és a Mol telephelyén történő lefejtéséért felel majd. A vállalat körülbelül 820 millió forintot ruház be az ehhez szükséges eszközök beszerzésére és a kivitelezési munkákra, évente 8,5 millió normál köbméter gázt szállítva a Mol számára.

Ez az együttműködés hozzájárul Magyarország földgáz importfüggőségének csökkentéséhez, mivel az ország területén elérhető alternatív gázvagyon kitermelése és hasznosítása történhet meg. A szerződés új technológiai lehetőséget teremt a Mol Csoport magyarországi gázmezőiben jelen lévő magas inerttartalmú gázok energetikai hasznosításának területén.

A szolgáltatás 2024. november 1-jén veszi kezdetét, és 2034. október 31-ig tart. A megállapodás megerősíti az Alteo vezető szerepét a B2B energiaszolgáltatási üzletágban, és reményeik szerint további együttműködési lehetőségek mentén folytathatják a Mollal közösen a hazai magas inert tartalmú földgáz hasznosítását.

Az Alteo részvényeinek árfolyama a mai napon 5,8 százalékos emelkedést mutatott, és az év eleje óta 46 százalékos pluszban van.