A verőcei hajóbaleset utolsó áldozatát is megtalálták

A rendőrség bejelentette, hogy megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatának, a 18 éves Balogh Daniellának a holttestét. A tragédiában hét fiatal vesztette életét, miután motorcsónakkal ütköztek egy szállodahajóval.

A balesetben nyolc fiatal utazott egy motorcsónakon, amikor összeütköztek egy szállodahajóval Verőcénél. A szerencsétlenségből csupán egy olasz férfi sikerült kiúsznia a partra, akit a 12-es főúton találtak meg. A rendőrség a baleset után rövid időn belül két holttestet talált, majd napokon át folytatták a további öt eltűnt személy keresését. A múlt héten négy áldozatot találtak meg, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap is egy-egy holttestre bukkantak a Dunában. Vasárnap került elő Olivér holtteste, majd hétfő délelőtt a hatóságok megtalálták Daniella holttestét is Gödnél, ezzel véget ért a keresés.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn este a Facebookon tudatta, hogy a kutatás véget ért, mivel Daniella holttestét is megtalálták. A rendőrség Facebook-oldalán megjelent üzenetben így búcsúztak: "Megtaláltuk Daniellát…A Duna ma délelőtt Verőce térségében visszaadta a holttestét. Hazavittük… Őszinte részvétünk a családnak! Nyugodj békében, szépséges Daniella!".

A baleset részletei szerint a motorcsónak május 18-án éjjel ütközött a szállodahajóval, ami azonnal elsüllyedt. A szállodahajót vezető hatvanas éveiben járó cseh férfi a kapitányi feladatokat látta el a hajón, és a baleset idején automata vezérléssel haladt. A motorcsónakot vezető férfi ittas volt, és indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította, a jobb parttól irányt váltva egyenesen a szállodahajó felé kormányzott. Amikor a szállodahajó orrához érkezett, hirtelen jobbra kormányzott, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és nagy sebességgel nekiütközött a szállodahajónak.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, kihallgatták, őrizetbe vették, és a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte, nem hagyhatja el Budapestet. A kapitány tagadta a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, de nem tett vallomást, és panasszal élt. A Heidelberg szállodahajó a baleset után Komáromban kötött ki, ahol a legénységet és az utasokat is kihallgatták. Az RTL szerint a kishajón egy buliból utazott haza egy társaság, és többen 22 óra után csattanást hallottak, látták, ahogy a szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat, de nem állt meg. A szabályok szerint a kishajónak minden esetben ki kellett volna kerülnie a nagyobb hajót, és a Személyhajósok Szövetségének szóvivője szerint a motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót.