A mobilbankolás jövője és lehetőségei – Kasszakulcs #18

A pénzügyi tranzakciók egyre nagyobb részét végezzük el mobiltelefonon, de vajon teljes mértékben kiválthatja-e ez a bankfiókokat? A Raiffeisen Bank digitális fejlesztési vezetőjével, Oláh Gáborral folytatott beszélgetés során a Kasszakulcs podcastban ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Manapság már nem szükséges bankkártya az érintéses fizetéshez, az átutalások gyorsasága is jelentősen nőtt, és a banki applikációk segítségével részletesen nyomon követhetjük pénzügyeinket. A Kasszakulcs podcast 18. epizódjában Oláh Gáborral, a Raiffeisen Bank digitális fejlesztési vezetőjével tárgyaltuk, hogy a telefonunk mennyire képes kiváltani a hagyományos banki műveleteket.

A pénzügyek egy jelentős részét már képesek vagyunk telefonon keresztül intézni, de vannak még olyan műveletek, amelyeket ajánlott vagy szükséges személyesen a bankban elvégezni. A mobilbankolás költségei és a hagyományos bankolási költségek közötti különbségek, valamint az okostelefont nem használó ügyfelek hátrányai is terítékre kerültek a beszélgetés során.

A mobilbankolás biztonságával kapcsolatos kérdések és a nyílt bankolás működése szintén fontos témák voltak, amelyeket a podcast részletez. A digitális fejlesztések jövőbeli irányait és a mobilbankolás további fejlődési lehetőségeit is megvizsgálták a következő öt év tekintetében.

A Kasszakulcs podcastot több platformon is elérhetik az érdeklődők, többek között a Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud és YouTube csatornákon keresztül. A műsort a Raiffeisen Bank támogatja, amelynek keretében a pénzügyi szakértők megosztják tudásukat és tapasztalataikat a hallgatókkal.