A magyar tőzsde pozitív kezdése

A magyar tőzsde erős kezdettel nyitott, a BUX index 0,9 százalékos emelkedéssel 69 455 ponton áll, a blue chipek és a midcapek között is emelkedő árfolyamokat láthatunk.

A magyar tőzsde a napot emelkedéssel kezdte, a BUX index 0,9 százalékkal nőtt, jelenleg 69 455 ponton áll. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött helyezkedik el, ami egyértelműen emelkedő trendet jelez a hazai részvényindex esetében.

A blue chipek közül a Richter teljesít a legjobban a reggeli nyitást követően, míg a midcapek piacán a Nyomda kiemelkedő figyelmet kap a pénteki gyorsjelentés után. A hazai részvénypiacon pozitív a hangulat, mind a négy hazai blue chip árfolyama emelkedik.

A közepes kapitalizációjú részvények közül az ANY és az Appeninn teljesít a legjobban, míg a CIG Pannónia és a Waberer's a leggyengébben indította a napot. A magyar tőzsdén a legjobban és leggyengébben teljesítő részvények között szerepelnek ezek a cégek.

Az öt legforgalmasabb papír között ma az OTP és az Alteo található, de az Appeninn is felkerült a listára a reggeli órákban. A tőzsdei forgalom tekintetében ezek a részvények vezetik a sort.

Címlapkép forrása: Szabó Gábor / Gabriel Szabo

A cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.