A Waze frissítése nem csak a biztonságunkat, hanem a zsebünket is óvja

A Waze navigációs alkalmazás legújabb frissítése különféle veszélyekre figyelmezteti a felhasználókat, ezzel nem csak a biztonságukat, hanem a pénztárcájukat is védi.

A navigációs alkalmazások között a Waze kiemelkedik azzal, hogy hangos figyelmeztetéseket ad a vezetőknek a közúti veszélyekre. A Computer Bild cikke szerint ez a funkció különösen hasznos lehet a figyelmetlenségből adódó balesetek és büntetőpontok elkerülésében.

A Waze 2024 márciusában bejelentett szoftverfrissítése már elérhető a felhasználók egy része számára, és hamarosan mindenki számára elérhetővé válik az Autoevolution.com szerint. Az új frissítés számos új riasztást tartalmaz, például szűk kanyarok, kátyús útszakaszok és fizetőkabinok közeledtére való figyelmeztetést. A legfontosabb újítás azonban a közelgő sebességkorlátozásokra való figyelmeztetés, amely segít a vezetőknek időben csökkenteni a sebességet.

A Waze a közösség által jelzett információkra támaszkodik az adatok naprakészen tartásához. A felhasználók jelenthetik az új sebességkorlátozásokat, és a szerverek frissítése után mindenki kap figyelmeztetést az adott kockázatról. Ez nem csak a balesetek elkerülésében segíthet, hanem a sebességmérő kamerák által okozott büntetések ellen is védelmet nyújthat.

A jelentések szerint a Waze új sebességfigyelmeztetései még nem működnek teljesen megbízhatóan, és nem minden felhasználó fér hozzá a funkcióhoz. Az sem világos, hogy mikor válik ez a funkció mindenki számára elérhetővé.