Tompos Kátya gyógyulásáért szervez támogatói előadást a Vígszínház

A Vígszínház közösségi oldalán bejelentette, hogy támogatói jegyeket árusítanak május 29-i Lesz, ami lesz improvizációs estjükre, hogy segítsék a ritka daganatos betegségben szenvedő Tompos Kátya gyógyulását.

A színésznő kezeléséhez a Fábián Juli Emlékalapítvány közreműködésével lehet hozzájárulni, a támogatói bevétel teljes egészében az ő gyógykezelési alapjába kerül. Az egész társulat kiáll az ügy mellé, és szeretné segíteni Tompos Kátyát a gyógyulásban.

Május elején vált ismertté, hogy Tompos Kátya évek óta küzd a betegséggel, amelyet csak külföldön lehet kezelni. A kezelések költségei kimerítették a színésznő és családjának anyagi lehetőségeit, valamint a barátok által korábban összegyűjtött támogatásokat is. Emiatt a Szegedi Nemzeti Színházban jótékonysági koncertet szerveztek, amelyre május 25-én került sor, és a színház képválogatást is megosztott az eseményről a közösségi oldalán.

Tompos Kátya maga nem nyilatkozott a betegségről, de Hrutka Róbert, a színésznő közeli barátja, a Balázsék című műsorban beszélt arról, hogy a rák olyan típusa érinti, amelynek nincs egyetlen gócpontja, így nem kezelhető sugár- vagy kemoterápiával. Az immunrendszer oktatására van szükség, hogy az legyőzze a betegséget, de Magyarországon erre nincs lehetőség, a külföldi kezelések pedig nem részesülnek állami finanszírozásban.

A jótékonysági koncerten állva, könnyes szemmel tapsolt a közönség, és Hrutka Róbert szerint ez az összefogás és szeretet, ami Tompos Kátya felé árad, biztosan sokat számít az érzelmi gyógyulásban. A színésznő jelenleg túl gyenge, ezért nem tudott részt venni a koncerten, de a teljes eseményt felvették neki, hogy később megtekinthesse.

A kezelések folytatásához szükséges összeget még nem számolták össze, de az immunterápiára, ami több tízmillió forintba kerülhet, már érkeztek adományok. A Fábián Juli Emlékalapítvány sztárok relikviái árverésén is gyűjtenek Tompos Kátya kezeléséért. Grecsó Krisztián az új regényének eredeti, kibővített kéziratát, a Törőcsik család pedig Törőcsik Mari híres nercbundáját ajánlotta fel. Orvosoktól is érkeztek olyan felajánlások, amelyek hatékony kezelésekről szólnak, és lehet, hogy Kátya számára az immunterápiánál is hatékonyabb kezelés is szóba jöhet.

Tompos Kátya betegsége mintegy két hete került nyilvánosságra, és a nyilvánosság segítségével szeretnék előteremteni a kezeléshez szükséges összeget.