A Tesla kivonja a Steamet az új Model S és X autókból

Két év után a Tesla megszünteti a Steam játékplatform támogatását az új Model S és X autóiban, így a jövőben ezekben a modellekben már nem lesz elérhető a népszerű játékáruház.

A Tesla autók fedélzeti rendszerei hardveresen egy jobb számítógéppel egyenértékűek, és a cég korábban több játékot is elérhetővé tett az autóinak rendszerein. 2022 elején a Steam játékáruház is elérhetővé vált a módosított Model S és X modelleken, lehetővé téve több játék futtatását az autók fedélzeti számítógépén.

Azonban az újonnan leszállított Model S és X autók már nem fogják tartalmazni a Steamet, erről a Tesla tájékoztatta az ügyfeleit. A változás nem érinti az egyéb rendszereket, csupán a Steam és annak katalógusa fog hiányozni ezekből a modellekből.

A Tesla döntésének pontos okai ismeretlenek. Elon Musk korábban kiemelte a nevezett modellek erős hardverét, de úgy tűnik, a cég mégis úgy döntött, hogy elengedi a Steam támogatását. Lehetséges, hogy a Steam nem vált túlzottan népszerűvé a Tesla tulajdonosok körében, hiszen végül is egy autóról van szó, nem pedig egy játékkonzolról.