A magyar zenei tehetségek fénykorukat élik

A Telekom Electronic Beats által meghirdetett Szelektor tehetségkutató versenyén idén kiemelkedő volt az érdeklődés, több mint ezer pályamű érkezett, amelyből a szakmai zsűri harmincat választott ki a tripla válogatáslemezre.

A tehetségkutató versenyre három különböző kategóriában lehetett nevezni, így a válogatáslemez is három részből áll: pop, club és experimentális szerzeményeket tartalmaz. A Pop24 és a Club24 válogatások könnyen emészthető dalokat kínálnak, többek között Laurie, Jules War és Csinszka énekközpontú számaival. Ezek a dalok bizonyítják, hogy a hazai könnyűzene jó kezekben van, és a válogatások széles spektrumot ölelnek fel az elektronikus zene terén.

A klubzenei kategória albuma szintén változatos, a drum and bass és a klasszikusabb EDM stílusokat képviselő szerzeményekkel, mint például Yorgos I Need című dala. Az Xperi24 lemez a kísérleti zene kedvelőinek szól, Yibai hátborzongató hangulatú dalával nyit, és többek között indusztriális és zajalapú szerzeményeket is felvonultat.

A válogatást két különleges bónusz dal egészíti ki, amelyek a Telekom Electronic Beats gondozásában jelentek meg, de nem részei a tehetségkutató versenynek. Az ANUBII$ által jegyzett szám, amelyben Szlimmy, Jules War és Tildae közreműködik, valamint Beatrick, Laurie, Pataki és a Beton.Hofi által előadott afro stílusú dal a már ismertebb előadók miatt nem került be a versenybe.

A Szelektor tehetségkutató válogatáslemezei elérhetők az összes nagy zenei streaming-szolgáltatónál, így a magyar zenei tehetségek széles körben megismerhetők.