Egységben az erő a SPAR-nál: munkahelyi összefogás nemeken és generációkon át

A SPAR Magyarország, az ország egyik legnagyobb foglalkoztatójaként, csaknem 14 ezer munkavállalót foglalkoztat, és kiemelt figyelmet fordít a generációs összefogásra és az egyenjogúságra.

A SPAR Magyarország a kiskereskedelmi láncok között kiemelkedő szerepet tölt be, hiszen csaknem 14 ezer munkavállalója révén az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója. A vállalatnál a férfiak és nők, valamint az idősebb és fiatalabb generációk egyaránt fontos szerepet töltenek be. A SPAR célja, hogy a különböző korosztályok közötti együttműködést elősegítse, ezért rendszeresen szervez kommunikációs tréningeket, ahol a különböző generációk képviselői megismerhetik egymás munkastílusát és preferenciáit.

A vállalat humánerőforrás-politikája az egyenjogúságot helyezi előtérbe, nem tesz különbséget a nők és férfiak bérezésében. A vezetői csapatban a nők aránya 46%, ami a diverzitás szempontjából pozitív jelenség, és nemzetközi tanulmányok is alátámasztják, hogy ez milyen előnyökkel járhat mind anyagi, mind erkölcsi szempontból.

A munkavállalók számára a munkaidő tervezhetősége és kiszámíthatósága kiemelten fontos. A fizikai munkakörökben a munkaidőt 4 hétre előre tervezik, és lehetőség van a munkavállalók számára a munkaidő módosítására. A vállalat igyekszik figyelembe venni az azonos munkahelyen dolgozó párok igényeit is a munkaidő-beosztás során. A bicskei központban a munkavállalók számára home office lehetőséget is biztosítanak, melynek keretében akár 4-17 munkanapot is otthonról végezhetnek.

A SPAR támogatást nyújt a nehéz helyzetbe került munkavállalóinak, legyen szó balesetről, halálesetről vagy egyéb problémáról. Szociális juttatásokkal és tanácsadással segítik a munkatársakat, és nagyobb katasztrófák esetén a SPAR-család összefogása is megmutatkozik, ahol a kollégák egyéni segítséget és anyagi támogatást nyújtanak.