Telekom figyelmeztetése az adathalász csalásokra

A Magyar Telekom ügyfeleit adathalász csalók veszik célba, akik a társaság nevében küldött hamis e-mailekkel próbálják megszerezni az ügyfelek adatait.

Az utóbbi időben a Magyar Telekom nevében adathalászok olyan e-maileket küldtek ki, amelyek a számlabefizetésre vagy a webmail szolgáltatás használatára ösztönzik az ügyfeleket. A társaság arra figyelmezteti az ügyfeleit, hogy ne kattintsanak az e-mailekben található gyanús linkekre, hanem mindig közvetlenül a Telekom hivatalos weboldalát (https://webmail.telekom.hu) látogassák meg az ügyintézés céljából.

Amennyiben valaki már rákattintott az e-mailekben található linkre és megadta a Telekom-fiók adatait, a társaság azt javasolja, hogy haladéktalanul változtassa meg a jelszavát. Ha az ügyfél a levélben szereplő linken keresztül fizetett, és megadta a bankkártya adatait, a Telekom azt tanácsolja, hogy azonnal lépjen kapcsolatba a számlavezető bankjával.

A csalók módszere az, hogy a hamis e-mailekben szereplő linkeken keresztül egy ál-befizetési felületre irányítják az ügyfeleket, ahol megpróbálják megszerezni az érzékeny adatokat.