A Krétakori tábor lakói visszatértek! Új dinók és még több összeesküvés

A dinóimádók nagy kedvencének franchise-ja folytatódik. 2025. júliusában érkezik a következő Jurassic World film a mozikba, és május 25-én a Netflix streamingszolgáltató kedvezett a fiatalkorú őslényfanoknak a Jurassic World: Káoszelmélet első évadával.

A Jurassic World: Krétakori tábor című, fiataloknak szánt 5 évadot megélt animációs sorozat Michael Crichton eredeti regényét és a sorozatot megelőző Jurassic World filmeket vette alapul. A történet hű marad az eredeti franchise-hoz, és olyan kulcsszereplőket is felvonultat, mint Owen, akit a filmben Chris Pratt alakított, valamint Kéket, a film ikonikus velociraptorját.

A sorozat hat fiatal táborozójáról szól, akik az Indominus Rex szökése után a kiürített Nublar-szigeten ragadnak. A főszereplő Darius, a dinómániás tinédzser, aki társaival, a népszerű vlogger Brooklynnal, a gazdag, öntelt Kenjivel, a profi sportoló Yazzal, a texasi farmerlány Sammyvel és a tisztaságmániás burokban élő Bennel próbál túlélni több hónapot.

A Jurassic World: Káoszelmélet a Krétakori tábor folytatása, és a hat évvel későbbi eseményeket dolgozza fel, amikor a nublari hatos visszailleszkedett a társadalomba. Néhányan egyetemre mentek, mások a dinók mellett maradtak, amelyek immáron az emberek közelében élnek, és egy erre specializálódott szervezet tartja kordában őket. Brooklyn nyomozása és egy tragikus baleset után a táborcsalád újra összeverődik, mert kiderül, hogy vadásznak rájuk.

Az első részben a Jurassic World franchise sokak által imádott elemeit keveri a krimik izgalmával. A múlt történései a szemünk előtt bontakoznak ki, miközben a jelen eseményei is zajlanak. Az első évad még nem hozza azt az enyhe kiszámíthatóságot, mint amit a Krétakori tábor Ben visszatérése után. Visszatérő elemeket is láthatunk, például Claire menekülését a T-Rex elől a vörösen izzó fáklyával, amit most Dariusszal kapunk vissza. Ezek az események nem olyan számottevők, hogy majmolásnak nevezhessük, hiszen enélkül is megoldhatták volna – ezek a párhuzamok felidézik az eredeti film látványvilágát.

A Káoszelmélet lezárása alaposan indokolja a második évadot. A korosztály besorolás hét éven felülieknek szánja a filmet. Kritikus véres jelenetek nincsenek benne, de a félelem érzése az egész sorozatot végigkísérheti a kisebbek számára.