Terepre vele: csak most kapott összkerék-hajtást a Jeep Avenger

A Jeep Avenger, amelyet 2023-as Év Autójának választottak, mostantól egy új összkerék-hajtású hibrid változatban is kapható.

A Jeep márka, mely a Stellantis konszern része, az Avenger modelljét eredetileg tisztán elektromos változatban mutatta be, de azóta bővült a kínálat egy normál benzines és egy lágyhibrid kivitellel is. Az új Jeep Avenger 4xe az első olyan változat, amely összkerék-hajtással rendelkezik.

A kereskedésekben az év végén várható Jeep Avenger 4xe egy 136 lóerős belsőégésű motorral és két, egyenként 29 lóerős villanymotorral érkezik, melyeket 48 V-os lágyhibrid technológia egészít ki.

Az új modell 1 centiméterrel megemelt futóművel, valamint új terepjáró üzemmódokkal büszkélkedhet. A gyorsulása is figyelemre méltó: álló helyzetből 9,5 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, és a végsebessége 165 km/h.

A Jeep Avenger 4xe továbbá képes alacsony sebességnél tisztán elektromos üzemmódban haladni, és egy hatfokozatú duplakuplungos automata váltóval van felszerelve. Az új változat árát még nem hozták nyilvánosságra.

A modellcsalád alapmodellje, a 100 lóerős 1,2 literes 3 hengeres turbós benzines változat 8 millió forintos áron érhető el Magyarországon. A szintén 100 lóerős 48 V-os lágyhibrid verzió 9 millió forinttól kezdődik, míg a 156 lóerős elektromos változat alapára 15 millió forint.