Hyundai hidrogénes szupersportkocsija érkezik

A Hyundai bemutatta az N Vision 74 Conceptet, és a dél-koreai jelentések szerint a modell limitált, 200 darabos gyártását jóváhagyták.

2022 nyarán került bemutatásra a Hyundai N Vision 74 Concept, amely most zöld utat kapott a limitált szériás gyártáshoz; mindössze 200 darab készül majd belőle. Az N74 kódnevű jármű egy hibrid hidrogénrendszerrel lesz felszerelve, amely egy akkumulátort és hidrogéncellát kombinál, és a hátsó tengelyen elhelyezett két villanymotor összesen 774 lóerőt produkál.

A Hyundai N 74 modellje 2026 júliusában kerül majd forgalomba, és a tervek szerint két évig gyártják, évente 100 darabot állítva elő. A sportkocsi ára Dél-Koreában 500 millió wonról, azaz körülbelül 130 millió forintról indul.

A Hyundai N 74 modelljének bemutatása és a limitált szériás gyártás jóváhagyása mellett a dél-koreai autógyártó egy másik területen is érintett. A 77 Elektronika, amely a magyarországi vércukormérő piac vezető szereplője, egy újgenerációs, integrált, folyamatos monitorozó rendszerrel, a CareSens Air-rel lépett a piacra. A készülék a dél-koreai i-Sens orvostechnológiai céggel közösen fejlesztett termék, amelyet a 77 Elektronika magyar nyelvű menüvel és ügyfélszolgálattal látott el, és Magyarországon keresztül érkezett Európába.

A CareSens Air a hazai piacon elérhető leghosszabb ideig, 15 napig folyamatosan használható cukormonitorozó készülék, amely víz- és izzadtságálló, egy mozdulattal felhelyezhető a felkarra. A készülék folyamatosan méri a beteg szöveti cukorszintjét, ötpercenként küldi az adatokat egy okostelefon alkalmazásba, részletes statisztikákkal segítve a megfelelő terápia beállítását. A rendszerhez tartozik egy webes felület és mobilalkalmazás is, amelyen keresztül a beteg és az orvosok is nyomon követhetik a cukorháztartást, és a család vagy barátok is értesülhetnek a beteg állapotáról.

A Hyundai és a 77 Elektronika együttműködése a technológiai innováció és a fenntarthatóság jegyében folytatódik, miközben a dél-koreai vállalatok továbbra is jelentős hatással vannak a globális piacra mind az autóiparban, mind az egészségügyi technológiák terén.