A Balaton a harmadik legolcsóbb hely Európában egy adag fagylaltért

Egy nemzetközi felmérés szerint a Balatonon kapható fagylalt ára kiemelkedően kedvező, Európa számos nyaralóhelyéhez képest.

A Preply által végzett kutatás 40 európai nyaralási célpont fagylaltárát hasonlította össze, és a balatoni fagyizók az olcsósági versenyben a harmadik helyen végeztek. A Balaton Fagyija versenyen idén a Promenád Kávéház Balatoni Mámor nevű, vörösboros fügeöntetes diófagylaltja nyerte el az első helyet, ami további vonzerőt jelenthet a magyar tengerhez látogatóknak.

Az áprilisi adatok alapján a legolcsóbban Törökország török riviéráján lehet fagylaltot vásárolni, mindössze 0,55 euróért, míg Albánia Albán-Riviéráján 1,03 euróba kerül egy adag. Magyarország, pontosabban a Balaton 1,22 euróval a lista harmadik helyén áll. A további helyszínek között szerepel Lengyelország, Németország, Ausztria, Hollandia és Bulgária is, ahol az árak 1,55 és 1,77 euró között mozognak.

A felmérés szerint a legdrágább hely Norvégia, ahol a nyugati fjordoknál egy gombóc fagylalt átlagosan 5,41 euróba kerül. Ezt követi Zürich 3,75 euróval és Róma 3,62 euróval. A turizmus.com által ismertetett eredmények alapján tehát a Balaton nemcsak a különleges ízek, hanem az ár-érték arány tekintetében is vonzó célpont lehet a nyaralni vágyók számára.